Woonvoorziening Meliom in Barendrecht

Vlakbij het centrum van Barendrecht, in een rustige buurt, ligt woonvoorziening Meliom. Meliom is één groot woongebouw met twee verdiepingen. De woonvoorziening is opgedeeld in vier woongroepen die binnendoor bereikbaar zijn. Er is plaats voor 26 cliënten. Er is een klein winkelcentrum vlakbij en een park, trein en bus op loopafstand.

Welke begeleiding krijg je?

Per groep zijn er een aantal vaste begeleiders, die afwisselend overdag en ’s avonds aanwezig zijn. Je hebt altijd één persoonlijk begeleider, met wie je samen bespreekt wat er goed en minder goed gaat, aan welke doelen je werkt en hoe en welke ondersteuning je krijgt. ’s Nachts is er altijd één begeleider aanwezig, bij wie je kunt aankloppen als dat nodig is.

Ondersteuning bij het ouder worden

In Meliom wonen een aantal cliënten die al wat ouder zijn. Voor hen is het fijn om in een vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Meliom heeft speciale voorzieningen die dat mogelijk maken, zoals aangepaste sanitaire voorzieningen en een tilhulpmiddel. Ook heeft Meliom een lift en is de voorziening rolstoeltoegankelijk. Verder heeft een aantal van onze begeleiders een verpleegkundig of verzorgend diploma.

Wat doe je in je vrije tijd?

In je vrije tijd kun je doen wat je leuk vindt. Als dat kan, doe je dat zoveel mogelijk zelf of met mensen uit je omgeving. Maar ook vanuit de woonvoorziening kun je deelnemen aan verschillende externe activiteiten, zoals dansen en zwemmen of een cursus volgen via de avondschool. Er zijn ook vrijwilligers die regelmatig leuke dingen met de cliënten doen, zoals koken, winkelen en naar de manege.

Werken en dagbesteding

De meeste cliënten van de woonvoorzieningen gaan doordeweeks naar de sociale werkvoorziening of dagbesteding, bijvoorbeeld naar onze eigen dagbesteding; Lavendel of Work4You. Soms ga je voor dagbesteding naar een andere organisatie. Met je persoonlijk begeleider bespreek je welke dagbesteding bij jou past, wat je wil doen en hoe vaak. Dat verschilt per persoon.

Locatie

Kruidentuin 9
2991 RK Barendrecht