Woonvoorziening De Bun in Ridderkerk

Midden in de rustige en groene wijk Drievliet in Ridderkerk vind je woonvoorziening De Bun. Deze woonvoorziening bestaat uit zes eengezinswoningen, die binnendoor met elkaar verbonden zijn. In De Bun is plaats voor twintig cliënten verdeeld over 4 groepen. Er zijn een winkelcentrum en een park in de buurt en een bushalte om de hoek.

Welke begeleiding krijg je?

Per groep zijn er een aantal vaste begeleiders, die afwisselend overdag en ’s avonds aanwezig zijn. Je hebt altijd één persoonlijk begeleider, met wie je samen bespreekt wat er goed en minder goed gaat, aan welke doelen je werkt en hoe en welke ondersteuning je krijgt. ’s Nachts is er altijd één begeleider aanwezig, bij wie je kunt aankloppen als dat nodig is.

Wat doe je in je vrije tijd?

In je vrije tijd kun je doen wat je leuk vindt. Als dat kan, doe je dat zoveel mogelijk zelf of met mensen uit je omgeving. Maar ook vanuit de woonvoorziening kun je deelnemen aan verschillende externe activiteiten, zoals dansen en zwemmen of een cursus volgen via de avondschool. Er zijn ook vrijwilligers die regelmatig leuke dingen met de cliënten doen, zoals koken, winkelen en naar de manege.

Werken en dagbesteding

De meeste cliënten van de woonvoorzieningen gaan doordeweeks naar de sociale werkvoorziening of dagbesteding, bijvoorbeeld naar onze eigen dagbesteding; Lavendel of Work4You. Soms ga je voor dagbesteding naar een andere organisatie. Met je persoonlijk begeleider bespreek je welke dagbesteding bij jou past, wat je wil doen en hoe vaak. Dat verschilt per persoon.

Locatie

Karper 37
2986 PA Ridderkerk