Buurt M/V is een project van Stichting IJsselmonde-Oost voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die gemotiveerd zijn om deze afstand te overbruggen. Dat doen ze door het ondersteunen van kwetsbare wijkbewoners uit hun eigen buurt. Als buurtman of -vrouw geven ze praktische ondersteuning aan de mensen die ze krijgen toegewezen. Het is een vernieuwend concept op het gebied van re-integratie, participatie en WMO-dienstverlening.

De buurtmannen en vrouwen combineren werken en leren gedurende twee jaar. In die twee jaar volgen ze cursussen, krijgen ze diverse trainingen en werken ze zoveel mogelijk in hun eigen gemeente. Ze doen werk- en leerervaring op en vergroten zo hun kansen op de arbeidsmarkt. Vanaf 1 april 2019 is Stichting IJsselmonde-Oost verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Buurtmannen of -vrouwen kunnen worden ingeschakeld door particulieren, wijkteams of maatwerkorganisaties.

Heeft u interesse in Buurt M/V? Of bent u benieuwd naar wat Buurt M/V voor u kan betekenen? Projectleider Nelleke Valster geeft graag toelichting en/of een presentatie voor uw organisatie. Neem gerust contact met haar op.

Voor meer informatie over de overige dienstverlening van Stichting IJsselmonde-Oost aan mensen met complexe problemen kijkt u bij WMO/2suc6 en de methode ‘Op eigen benen’.