Kleinschalig wonen

IJsselmonde-Oost biedt op 4 locaties ruimte voor kleinschalig wonen:
Patrijs, Rijnsingel en Karper in Ridderkerk en Irenestraat in Barendrecht.

Wat doe je overdag?

Doordeweeks ga je aan het werk of naar de dagbesteding, bijvoorbeeld bij Work4You, Lavendel of dagbesteding van een andere organisatie.

Wat doe je in je vrije tijd?

In je vrije tijd kun je doen wat je leuk vindt. Als dat kan, doe je dat zoveel mogelijk zelf of met mensen uit je omgeving. Maar ook vanuit de woonvoorziening kun je deelnemen aan verschillende externe activiteiten, zoals dansen en zwemmen of een cursus volgen via de avondschool. Er zijn ook vrijwilligers die regelmatig leuke dingen met de cliënten doen, zoals koken, winkelen en naar de manege.

Werken en dagbesteding

De meeste cliënten van de woonvoorzieningen gaan doordeweeks naar de sociale werkvoorziening of dagbesteding, bijvoorbeeld naar onze eigen dagbesteding, Lavendel of Work4You. Soms ga je voor dagbesteding naar een andere organisatie. Met je persoonlijk begeleider bespreek je wat je doet en hoe vaak. Dat verschilt per persoon.

Wat is er te doen in de buurt?

Bij alle kleinschalige woonvoorzieningen zijn winkels en openbaar vervoer op loopafstand.

Ondersteuning aan huis

Ook als je zelfstandig of thuis bij je ouders woont, kun je ondersteuning krijgen van IJsselmonde-Oost. Je krijgt bijvoorbeeld begeleiding bij de administratie, huishoudelijke werkzaamheden of persoonlijke verzorging. Daarnaast kunnen we je helpen bij het leggen van contacten of je leren problemen op te lossen. Ook voor deze vorm van ondersteuning heb je een indicatie van het CIZ nodig.

Steunpunten

In Ridderkerk en in Barendrecht is er een steunpunt voor cliënten. Hier kunnen cliënten elkaar ontmoeten en een kopje koffie drinken. Ook wordt er met regelmaat samen gegeten. Daarnaast kunnen de steunpunten gebruikt worden voor allerhande activiteiten.