Kleinschalige woonvoorziening in Barendrecht

Irenestraat

In de Barendrechtse woonwijk Oranjewijk ligt de kleinschalige woonvoorziening Irenestraat. Deze woonvoorziening bestaat uit elf woningen:

  • Eén woning met drie zit-/slaapkamers. Toilet en douche zijn gedeeld.
  • Tien zelfstandige woningen/appartementen: deze hebben een eigen keuken, 1 of 2 slaapkamers, een toilet en een douche.

Er is bijna altijd een begeleider aanwezig op de Irenestraat, ook ’s nachts.

Wat doe je overdag?

Doordeweeks ga je aan het werk of naar de dagbesteding, bijvoorbeeld bij Work4You, Lavendel of dagbesteding van een andere organisatie.Met je begeleider bespreek je wat je doet en hoe vaak. Dat verschilt per persoon.

Wat doe je in je vrije tijd?

In je vrije tijd kun je doen wat je leuk vindt. Als dat kan, doe je dat zoveel mogelijk zelf of met mensen uit je omgeving. Maar ook vanuit de woonvoorziening kun je deelnemen aan verschillende externe activiteiten, zoals dansen en zwemmen of een cursus volgen via de avondschool. Er zijn ook vrijwilligers die regelmatig leuke dingen met de cliënten doen, zoals koken, winkelen en naar de manege.

Wat is er te doen in de buurt?

Winkels en openbaar vervoer (bus en trein) zijn op loopafstand, daarnaast is het Buitenoordpark vlakbij.

Ondersteuning aan huis

Ook als je zelfstandig of thuis bij je ouders woont, kun je ondersteuning krijgen van IJsselmonde-Oost. Je krijgt bijvoorbeeld begeleiding bij de administratie, huishoudelijke werkzaamheden of persoonlijke verzorging. Daarnaast kunnen we je helpen bij het leggen van contacten of je leren problemen op te lossen. Ook voor deze vorm van ondersteuning heb je een indicatie van het CIZ nodig.

Steunpunten

Aan de Irenestraat is een steunpunt aanwezig. Hier kunnen cliënten elkaar ontmoeten, samen eten of even een kopje koffie drinken. Daarnaast kan het steunpunt gebruikt worden voor allerhande activiteiten.

Locatie

Irenestraat 22
2991 BG Barendrecht