Kleinschalige woonvoorzieningen in Ridderkerk

Patrijs
In de rustige en groene Ridderkerkse woonwijk Drievliet ligt de kleinschalige woonvoorziening Patrijs. De Patrijs bestaat uit vier losse eengezinswoningen, waarvan één woning ingericht is als ontmoetingspunt. Dit is het Kwakersnest. In de andere drie woningen wonen elk vier cliënten. Als je komt wonen in de Patrijs, woon je dus samen met drie anderen. Elke dag is er van ’s middags tot ’s avonds een begeleider aanwezig.

Rijnsingel
In de dorpse woonwijk Bolnes ligt de kleinschalige woonvoorziening Rijnsingel. De woonvoorziening bestaat uit drie appartementen die gelegen zijn op de derde en vierde verdieping van een flat. In de Rijnsingel is er bijna altijd een begeleider aanwezig. ’s Nachts is er ook een begeleider aanwezig. In de Rijnsingel is in totaal plaats voor zeven personen.

Karper
In de rustige en groene Ridderkerkse woonwijk Drievliet ligt de kleinschalige woonvoorziening Karper. De woonvoorziening bestaat uit drie woningen:

  • één woning met drie zelfstandige appartementen; die appartementen hebben allemaal een eigen keuken, slaapkamer, toilet en douche;
  • twee woningen met één gezamenlijke woonkamer en drie zit-/slaapkamers. Toilet, douche en keuken zijn gedeeld.

Elke woning heeft een eigen tuin. In twee van deze woningen wonen jongeren.

Wat doe je overdag?

Doordeweeks ga je aan het werk of naar de dagbesteding, bijvoorbeeld bij Work4You, Lavendel of dagbesteding van een andere organisatie. Met je begeleider bespreek je wat je doet en hoe vaak. Dat verschilt per persoon.

Wat doe je in je vrije tijd?

In je vrije tijd kun je doen wat je leuk vindt. Als dat kan, doe je dat zoveel mogelijk zelf of met mensen uit je omgeving. Maar ook vanuit de woonvoorziening kun je deelnemen aan verschillende externe activiteiten, zoals dansen en zwemmen of een cursus volgen via de avondschool. Er zijn ook vrijwilligers die regelmatig leuke dingen met de cliënten doen, zoals koken, winkelen en naar de manege.

Wat is er te doen in de buurt?

Winkelcentrum Vlietplein en openbaar vervoer zijn beiden op loopafstand.

Ondersteuning aan huis

Ook als je zelfstandig of thuis bij je ouders woont, kun je ondersteuning krijgen van IJsselmonde-Oost. Je krijgt bijvoorbeeld begeleiding bij de administratie, huishoudelijke werkzaamheden of persoonlijke verzorging. Daarnaast kunnen we je helpen bij het leggen van contacten of je leren problemen op te lossen. Ook voor deze vorm van ondersteuning heb je een indicatie van het CIZ nodig.

Steunpunten

Aan de Patrijs is een steunpunt voor cliënten gevestigd. Hier kunnen cliënten elkaar ontmoeten en een kopje koffie drinken. Ook wordt er met regelmaat samen gegeten. Daarnaast kunnen de steunpunten gebruikt worden voor allerhande activiteiten.

Locatie

Patrijs 38
2986 CB Ridderkerk

Rijnsingel 425 en 461
2987 SV Ridderkerk

Karper 36, 36a en 36b
2986 PA Ridderkerk