Ongeluk met de personenbus van stichting IJsselmonde-Oost

6 december 2018

Vanmorgen rond 11.00 uur heeft er in Barendrecht een ongeluk plaatsgevonden met de personenbus van stichting IJsselmonde-Oost.

Er waren 5 inzittenden in de bus. Allen cliënten van stichting IJsselmonde-Oost. De chauffeur was een medewerker van de stichting.

Nadat de inzittenden uit de bus werden bevrijd en de ambulancedienst ter plekke kwam, zijn alle inzittenden door het ambulancepersoneel onderzocht. Op basis van dat onderzoek mochten 4 inzittenden naar huis. Daar zijn zij opgevangen door de medewerkers van de stichting om van de schrik te bekomen.

Het ambulancepersoneel heeft geadviseerd de chauffeur en één andere inzittende nader te laten onderzoeken in het ziekenhuis. Gelukkig werd in het ziekenhuis geen letsel geconstateerd. Ook deze mensen zijn door de organisatie opgevangen.

Gelukkig waren er geen andere weggebruikers bij het ongeluk betrokken. De personenbus verkeerde in een prima staat en was drie maanden geleden via de APK nog goedgekeurd.

St. IJsselmonde-Oost wil de betrokken hulpdiensten bedanken voor de adequate manier waarop is gereageerd. De stichting wil met name de medewerkers van Carglass bedanken, die hielpen bij het bevrijden van de inzittenden uit de verongelukte bus.