Over IJsselmonde-Oost

Je eigen keuzes maken, doen waar je goed in bent en je talenten ontwikkelen. Dat is waar de ondersteuning van IJsselmonde-Oost zich op richt.

Over IJsselmonde-Oost

Je eigen keuzes maken. Doen waar je goed in bent en wat jij leuk vindt. Meedoen aan de samenleving. Bij IJsselmonde-Oost vinden we dat iedereen recht heeft op gelijke kansen. Iedereen is uniek. Daarom is onze ondersteuning gericht op het ontwikkelen van je talenten en mogelijkheden. Zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

Ondersteuning bij wonen

IJsselmonde-Oost is er voor mensen met een verstandelijke beperking. We bieden zorg en ondersteuning bij wonen. Dat doen we in onze grote 24-uurswoonvoorzieningen, waar dag en nacht een van onze medewerkers aanwezig is. En in onze kleinschalige woningen, waarin je zelfstandig of samen woont met twee of drie anderen en afhankelijk van je situatie het nodige aantal uren ondersteuning krijgt. Ook kun je ondersteuning van ons krijgen in jouw eigen huis.

Wat jij wilt en kunt, staat centraal

Als je ondersteuning krijgt van IJsselmonde-Oost, bespreken we met je wat je lastig vindt of niet zelf kunt. Op die gebieden bieden we ondersteuning. Dat kan bijvoorbeeld hulp zijn bij de administratie of bij het koken. Of het maken van vrienden. Maar we gaan vooral uit van wat jij wilt en al goed kunt. Je maakt je eigen keuzes. Hoeveel uren begeleiding je krijgt, hangt af van je persoonlijke situatie. Je hebt bij ons een eigen, persoonlijk begeleider die je eerste aanspreekpunt is.

Midden in de samenleving

We vinden dat je moet kunnen zijn wie je bent, maar ook dat je moet kunnen worden wie je wilt worden. De dingen die je wel kunt en leuk vindt, stimuleren we daarom zoveel mogelijk. Liefst in samenwerking met de mensen die dicht bij je staan, zoals familie en vrienden. En met de mensen uit de buurt. Niet voor niets liggen onze woonvoorzieningen midden in de samenleving, in verschillende woonwijken in Barendrecht en Ridderkerk.

Werk of dagbesteding

Misschien ben jij wel een kei in sporten. Of kun je heel goed schilderen. Daar wil je natuurlijk graag wat mee doen. Het kan zijn dat je al werk hebt bij een bedrijf of op de sociale werkvoorziening. Maar als je dat niet hebt of graag iets anders wilt doen, ondersteunen we je bij het vinden van (nieuw) werk of dagbesteding. IJsselmonde-Oost biedt ook dagbesteding: Lavendel en Work4you.

Protestants-christelijke stichting

IJsselmonde-Oost vindt dat iedereen gelijkwaardig is. Respect en zorgen voor elkaar zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Die visie komt voort uit onze protestants-christelijke levensovertuiging en zie je terug in onze zorg en ondersteuning. Maar als je een ander of geen geloof hebt, ben je ook van harte welkom. We staan open voor iedereen en hebben respect voor iedere levensovertuiging.

Dit doen we verder

Behalve ondersteuning bij het wonen, bieden we ook:

  • trainingen die je voorbereiden op zelfstandig wonen;
  • noodopvang en crisisplaatsing;
  • ondersteuning bij herindicatie.