Stichting IJsselmonde-Oost bestaat 50 jaar

Stichting IJsselmonde-Oost is een protestants christelijke stichting die begeleiding biedt aan mensen met een beperking.
De meeste mensen kennen de stichting van de woonvoorzieningen Meliom in Barendrecht en De Bun in Ridderkerk. Dit waren de twee eerste voorzieningen van IJsselmonde-Oost.
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de stichting is opgericht. Vijf jaar later was Meliom als eerste woonvoorziening een feit. In die tijd sprak men nog van een ‘gezinsvervangend tehuis’.
Later kwam de Bun in Ridderkerk erbij. Optimaal geïntegreerd in de wijk Drievliet omdat het gebouw bestaat uit een aantal intern doorgebroken woningen en daardoor opgaat in de wijk.

De stichting heeft inmiddels naast de woonvoorzieningen verschillende andere locaties en begeleidingsonderdelen. Zo zijn er twee kleinschalig wonen locaties, waar cliënten in kleine groepen wonen of zelfstandig wonen en begeleiding aan huis krijgen. Daarnaast zijn er twee onderdelen dagbesteding: Lavendel en Work4you. Lavendel biedt dagbesteding in groepen waar geen druk ligt op de uit te voeren werkzaamheden. Work4you biedt arbeidsmatige dagbesteding, bijvoorbeeld in het Tuinhuis in Barendrecht of begeleiding in individuele trajecten.
Tenslotte is er ook een team voor WMO begeleiding: 2suc6.

Dit jaar bestaat de stichting 50 jaar. Dat vieren we met verschillende leuke acties, een groot feest voor cliënten, vrijwilligers en medewerkers en een receptie. Deze receptie is op 16 november en is speciaal bedoeld voor verwanten, zakenrelaties, oud-medewerkers en andere belangstellenden. De receptie wordt gehouden in de Loods aan de P.C. Hooftstraat 4a te Ridderkerk en duurt van 15.30 tot 18.30 uur. Mocht u geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, maar zich wel betrokken voelen bij de stichting, bent u uiteraard van harte welkom om langs te komen.