Vrijwilliger worden bij IJsselmonde-Oost

Iedereen vindt het prettig om fijne mensen om zich heen te hebben. Vrienden of familie op wie je kunt terugvallen. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dit helaas niet altijd vanzelfsprekend. Daarom verwelkomen we bij IJsselmonde-Oost graag vrijwilligers, die leuke dingen met onze cliënten kunnen doen.

Wat kunt u doen als vrijwilliger?

Als vrijwilliger kunt u zich op verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld door te helpen in een van onze woonvoorzieningen, maar ook als ‘maatje’ van één van onze cliënten. Waar u zich prettig bij voelt. U kunt bijvoorbeeld:

  • samen boodschappen doen of winkelen;
  • helpen met koken of andere huishoudelijke taken;
  • een wandeling maken;
  • spelletjes doen of tv-kijken met de cliënten;
  • cliënten vervoeren naar dagbesteding of uitjes.

Waarom vrijwilliger worden?

Uw rol als vrijwilliger is in deze tijd extra belangrijk. Door nieuwe wet- en regelgeving en bezuinigingen zijn wij nog meer genoodzaakt onze focus op zorg- en ondersteuningstaken te leggen. Daardoor is er minder ruimte om activiteiten te ondernemen. Terwijl die wel ontzettend belangrijk zijn. Ze leveren een grote, positieve bijdrage aan het leven van onze cliënten en geven hen de mogelijkheid optimaal deel te nemen aan de samenleving. Dat is ook waar wij naar streven.

Hoeveel tijd kost het?

Vrijwilliger zijn kost u zoveel tijd als u wilt. U kunt wekelijks of maandelijks op vaste tijdstippen een bijdrage leveren. Maar ook enkele keren per jaar of zelfs eenmalig. Bijvoorbeeld door mee te gaan met dagjes uit of andere activiteiten. Wij zijn blij met elke helpende hand.

Over IJsselmonde-Oost

IJsselmonde-Oost is een kleinschalige organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking in Barendrecht en Ridderkerk. Dat doen we in onze eigen woonvoorzieningen, maar ook bij mensen thuis. Momenteel begeleiden we 120 cliënten. Dat doen we vanuit onze protestants-christelijke levensovertuiging, die de basis vormt voor onze visie.

Wat bieden we u?

IJsselmonde-Oost vindt het belangrijk dat u zich als vrijwilliger gewaardeerd voelt en thuis voelt binnen de organisatie. U maakt als vrijwilliger volwaardig onderdeel uit van ons team en onze organisatie. Als u zich aanmeldt, bieden we u cursussen en workshops die aansluiten bij het werk dat u gaat doen. Ook kunt u deelnemen aan cursussen via het lokale vrijwilligersplatform, waarbij IJsselmonde-Oost is aangesloten.

Hoe meldt u zich aan als vrijwilliger?

Lijkt het u leuk om vrijwilliger te worden? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Christine Lorsheijd, via telefoonnummer 0180-641050 of e-mail: c.lorsheijd@ijsselmonde-oost.nl. Of kom langs in een van onze woonvoorzieningen.

Vacatures

Hoewel uw inzet op alle locaties meer dan welkom is, kunnen we momenteel op de volgende locaties specifiek ondersteuning gebruiken:

Vrijwilligers voor de Buiten Projecten : Barendrecht en Ridderkerk

Zo..dus jij wilt wel een keuken op zijn kop zetten? Of misschien met jongeren gaan sporten?  Of toch liever knutselen met een wat oudere, of wil je totaal iets anders?? Als vrijwilliger binnen de Buiten Projecten kun je eigenlijk van alles doen! Er zijn genoeg mensen en projecten die wel ...

Lees meer

Vrijwilligers gezocht voor Meliom in Barendrecht

In Meliom wonen 26 cliënten met een verstandelijke beperking die 24-uurs zorg nodig hebben. Naast enthousiaste, gemotiveerde begeleiders en huishoudelijke krachten zijn er ook vrijwilligers betrokken bij de zorg en begeleiding. Zij zetten zich in voor de meest uiteenlopende activiteiten z ...

Lees meer